DEČANI

Sahide Gaši, tužiteljica s Kosova: Saslušano je nekoliko svjedoka u slučaju napada na autobus

U napadu na autobus poginule su tri osobe, dvoje studenata i vozač, a Gaši navodi da je u ranim jutarnjim satima izvršena racija u Glođanu, ali da nije pronađeno ništa sumnjivo ili bilo kakav dokaz u pogledu identifikacije osumnjičenog

U napadu na autobus poginule tri osobe. arhiv

E. Ć.

27.11.2021

Tužiteljica Sahide Gaši (Gashi) kaže da je u vezi sa slučajem trostrukog ubistva sinoć u Glođanu saslušano nekoliko svjedoka i da su istražni timovi na terenu i vrše uviđaj na mjestu zločina, prenosi "Reporteri".

Autobus koji je sinoć napadnut u Glođanu kod Dečana je i dalje na istom mjestu, a objavljene su fotografije na kojima se vide rupe od metaka na prozorima autobusa, koji su, kako je navela policija, ispaljeni iz kalašnjikova, AК-47.

U napadu na autobus poginule su tri osobe, dvoje studenata i vozač, a Gaši navodi da je u ranim jutarnjim satima izvršena racija u Glođanu, ali da nije pronađeno ništa sumnjivo ili bilo kakav dokaz u pogledu identifikacije osumnjičenog.

- Pozivam građane da nam pomognu sa informacijama koje imaju. Ovo je težak trenutak i za porodice nastradalih i za one koji su bili u autobusu i to doživjeli. Veoma pažljivo intervjuišemo svakog očevica i podijeljeni smo u mnogo grupa i svaka od njih koordinira akcije. Intervjuisali smo mnogo ljudi. Do sada je, prema informacijama kojima raspolažemo, korišten kalašnjikov. Istražitelji su na terenu i pregledaju lice mjesta - rekla je tužiteljica Gaši.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.