NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA

Tijela 45 ljudi poginulih u autobuskoj nesreći u Bugarskoj dovezena u Sjevernu Makedoniju

Identifikacija posmrtnih ostataka završena je u srijedu, nakon DNK analize u Bugarskoj

N. Aj. / Anadolija

3.12.2021

Posmrtni ostaci žrtava nesreće stigli su na Međunarodni aerodrom Skoplje sa dva bugarska vojna transportna aviona - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7

Tijela 45 osoba poginulih u nesreći, koja se dogodila 23. novembra u blizini Sofije na zapadu Bugarske, dovezena su u Sjevernu Makedoniju, javlja Anadolu Agency (AA).

Posmrtni ostaci žrtava nesreće stigli su na Međunarodni aerodrom Skoplje sa dva bugarska vojna transportna aviona.

Na Trgu Skenderbeg u Skoplju položeni su vijenci u znak sjećanja na žrtve.

Ministarstvo vanjskih poslova Sjeverne Makedonije saopćilo je da će se kolona, u kojoj se nalaze posmrtni ostaci žrtava nesreće, kretati određenim putevima glavnog grada, a da građani mogu pratiti ceremoniju na ekranu koji će biti postavljen na Trgu Skenderbeg.

Identifikacija posmrtnih ostataka završena je u srijedu, nakon DNK analize u Bugarskoj.

Istragu o autobuskoj nesreći koja se dogodila pri povratku putnika iz Istanbula za Skoplje, sprovele su bugarske vlasti.

Prema preliminarnim podacima, bugarske vlasti su utvrdile da je autoput imao neke nedostatke, a uzrok smrti 45 osoba je požar u autobusu.

Osim ljudskog faktora, bugarsko tužilaštvo istražuje i mogućnost sumnjivih zapaljivih materija koje su mogle izazvati požar u autobusu.

U nesreći je poginulo 45 osoba, a sedam je povrijeđeno kada je putnički autobus sjevernomakedonskih registarskih tablica udario u barijere na autoputu "Struma" na zapadu Bugarske.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.