PREDSJEDNIK HRVATSKE

Milanović će Badnjak provesti na Kosovu s hrvatskim vojnicima

On ih je ispratio 22. novembra, kada su pripadnici Hrvatske vojske otputovali u šestomjesečnu rotaciju na Kosovo

Zoran Milanović. Arhiva

H. J. I.

6.12.2021

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović službeno će posjetiti Kosovo uoči Božića te provesti Badnjak s pripadnicima Hrvatske vojske raspoređenima u sklopu NATO-ove operacije KFOR, saopćeno je iz njegovog ureda.

U službeni posjet Prištini 23. i 24. decembra Milanović odlazi na poziv predsjednice Kosova Vjose Osmani-Sadriu s kojom će održati sastanak tete-a-tete. Hrvatski predsjednik sudjelovat će i na sastanku izaslanstava dviju država te se sastati s premijerom Albinom Kurtijem. 


Na Kosovu je 141 pripadnik Hrvatske vojske

Drugog dana boravka na Kosovu Milanović će posjetiti hrvatske vojnike u sastavku KFOR-a s kojima će provesti Badnjak. Na Kosovu je 36. hrvatski kontingent, u kojemu je 141 pripadnik HV-a. Milanović ih je ispratio 22. novembra, kada su pripadnici Hrvatske vojske otputovali u šestomjesečnu rotaciju na Kosovo.

Posjet Kosovu bit će prigoda da Milanović osobno ponovno razgovara s hrvatskim vojnicima koji će se u praznično vrijeme nalaziti daleko od svojih porodica. 


Posjetit će i Janjevo

Planiran je i Milanovićev sastanak sa zapovjednikom NATO-ove operacije KFOR, general-bojnikom Ferencom Kajarijem. 

Raspored službenog putovanja uključuje i Janjevo, mjesto u kojem žive većinom Hrvati, gdje će Milanović razgovarati s don Matom Palićem, hrvatskim svećenikom i župnikom u Janjevu, te s pripadnicima hrvatske manjine o uvjetima života na Kosovu, saopćeno je iz njegovog ureda, 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.