DETALJI

Dijana Hrkalović privedena dok je kupovala namirnice u lokalnoj prodavnici

Prethodno, Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je riješenje Specijalnog suda kojim je 10. decembra ukinut pritvor Hrkalović i naložio da se ponovo razmotri prijedlog tužioca za određivanje pritvora zbog opasnosti od bjekstva

Dijana Hrkalović. Filip Krainčanić/Nova.rs

N. Aj./Nova.rs

25.12.2021

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarica u MUP-u vraćena je večeras u pritvor u Centralni zatvor a organi reda lišili su je slobode dok je kupovala namirnice u lokalnoj prodavnici, piše Nova.rs.

Kako saznaje Nova.rs, Hrkalović je sišla ispred zgrade u kojoj živi, kako bi pazarila u prodavnici, ali su joj tada prišli pripadnici policije, koji su je, po riješenju Specijalnog suda, vratili ponovo u pritvor.

Inače, Specijalni sud odredio je Hrkalović pritvor zbog opasnosti od bjekstva i zbog opasnosti od uticaja na svjedoke.

Prethodno, Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je riješenje Specijalnog suda kojim je 10. decembra ukinut pritvor Hrkalović i naložio da se ponovo razmotri prijedlog tužioca za određivanje pritvora zbog opasnosti od bjekstva.

- Osnovano se izjavljenom žalbom Tužilaštva za organizovani kriminal ukazuje da je prvostepeni sud pogrešno zaključio da okolnosti koje je naveo tužilac u predlogu nemaju značaj za produženje pritvora, po zakonskom osnovu koji se odnosi na opasnost od bjekstva - rekla je danas za Tanjug portparol suda Mirjana Piljić.

Hrkalović je nešto manje od dva mjeseca bila u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu, od hapšenja 15. decembra.

Tužilaštvo je tog dana tražilo od suda da joj produži pritvor po dva nova osnova - zbog postojanja opasnosti od bjekstva i utjecaja na saučesnike, ali sud nije usvojio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.