SVI NA NOGAMA

Oglasio se otac mladića iz Splita koji je nestao u Beogradu: Matej je inače miran momak i sportista

Porodica moli sve koji imaju bilo kakve informacije o Matejevom nestanku ili trenutnoj lokaciji da se jave policiji

Nestali Matej Periš. Slobodna Dalmacija

E. T. / Nova TV

1.1.2022

U medijima se oglasio Nenad Periš, otac nestalog mladića Mateja, koji kaže da je njegov sin u Beograd otputovao s prijateljima koje poznaje cijeli život. Porodica moli sve koji imaju bilo kakve informacije o Matejevom nestanku ili trenutnoj lokaciji da se jave policiji.


Matejeva porodica poslala je poruku javnost

Na službenoj web stranici MUP-a posvećenoj nestalim osobama, Nestali.hr, objavljena je informacija o Splićaninu koji je nestao u Beogradu. Nestanak je prijavljen jučer.

Splićanin Matej Periš (27) je posljednji put viđen pre dva dana u jednom noćnom klubu u Beogradu. Na sebi je imao crnu majicu, farmerke i crne patike s belim džonom.



Visok je 188 centimetara, jače je telesne građe, plave kose i očiju.

Matejeva porodica poslala je poruku javnosti: "Svaka nam je informacija zlata vrijedna. Ako nešto znate, molimo Vas da se javite na broj +38598432700. Hvala svima."

Mladić se nije javio roditeljim

- Matej je inače miran momak i sportista. Diplomirani ekonomista, ne bi sam otišao a da se nikome ne javi - rekao je za Novu TV Matejev otac Nenad Periš, inače međunarodni vaterpolo sudija.

Mladić se nije javio roditeljima i isključen mu je mobilni telefon. Porodici se javila i hrvatska ambasada u Beogradu koja kontaktira s policijom.

Oni su svi dali svoje iskaze policiji, a provjeravaju se i nadzorne kamere kluba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.