OBJAVIO HGSS

Detalji dramatičnog spašavanja s Velebita: Pas je tijelom grijao planinara

Prijateljstvo i ljubav između čovjeka i psa ne poznaju granice, naveli su iz HGSS-a

E. T.

2.1.2022

Pas uz svog prijatelja. HGSS

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) na Twitteru je objavila detalje sinoćnje velike akcije spašavanja.

Podsjetimo, planinar je pao niz padinu na Velebitu. Kako su izvijestili iz HGSS-a, tehnički i fizički izuzetno zahtjevnu akciju dodatno su otežavali snijeg, led, odroni i polomljena stabla koja su prepriječila staze. Sudjelovalo je 27 spasilaca iz Gospića, Splita, Zadra i Istre.


Grijao ga tijelom

Planinar se nalazio na izrazito nepristupačnom terenu (kod Vaganskog vrha, najvišeg vrha Velebita) te je akcija spašavanja trajala gotovo devet sati. Planinara su spasioci predali timu hitne medicinske pomoći u 7:55. Teško je povrijedio nogu prilikom pada.

S njim je cijelo vrijeme bio pas North, koji ga je grijao tijelom.


Sklupčao se uz njega

- Zajedno u sretnim i teškim trenucima, takav je život. Prijateljstvo i ljubav između čovjeka i psa ne poznaju granice. Spletom nesretnih okolnosti jučer popodne otklizali su zajedno niz padinu. Zajedno u sretnim i teškim trenucima, takav je život. North je prošao bez ozljeda, ali njegov prijatelj, mladi planinar nije bio te sreće.


Sklupčao se uz njega i grijao ga svojim tijelom. Njegova odanost nije prestala ni dolaskom spašavatelja, bio je jedan od nas čuvajući svog čovjeka 13 sati. Iz ovog primjera svi možemo naučiti o brizi jednih o drugima - napisali su iz HGSS-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.