REGION NA NOGAMA

MUP Srbije o nestanku Mateja Periše: Zbog osjetljivosti i kompleksnosti cjelokupnog slučaja, molimo za duboko razumijevanje

Povodom izjave kapetana Vladice Zdravkovića u kojoj je dao svoje viđenje i tumačenje događaja u vezi sa nestankom mladića M. P. iz Splita, obavještavamo vas da Zdravković nije istupio u ime MUP-a, već u ime sportskog udruženja Obalska straža Beograd

N. Aj.

3.1.2022

Matej Periš. MUP Srbije

Povodom izjave kapetana Vladice Zdravkovića u kojoj je dao svoje viđenje i tumačenje događaja u vezi sa nestankom mladića M. P. iz Splita, obavještavamo vas da Zdravković nije istupio u ime Ministarstva unutrašnjih poslova, već u ime sportskog udruženja Obalska straža Beograd, što je i naznačeno u pojedinim medijima, saopćeno je iz MUP-a Srbije.

Dodali su da više organizacionih jedinica MUP-a Srbije intenzivno radi na slučaju pronalaska M.P. i već četvrti dan vrši detaljnu potragu i ispituje sve okolnosti nestanka mladića iz Splita.

Ministarstvo unutrašnjih poslova zvanično će se obratiti javnosti sa novim saznanjima. Zbog osjetljivosti i kompleksnosti cjelokupnog slučaja, molimo sve medije za duboko razumijevanje - saopćeno je iz MUP-a.

Podsjećamo, mladić Matej Periš nestao je u noći između 30. i 31. decembra. Njegov otac Nenad došao je u Beograd kako bi pomogao pri traženju njegovog sina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.