NASMIJALI JAVNOST

Veliki gaf HRT-a: Ministar vanjskih poslova postao Džejms Bond

Tokom dnevnika je prikazan razgovor s ministrom vanjskih poslova Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom, a u potpisu nije stajalo njegovo ime

Grlić i Krejg. avaz

E. Ć.

5.1.2022

HRT je u svom Dnevniku 2 sinoć napravio grešku koja je nasmijala javnost, a iz te TV kuće su svim gledateljima uputili izvinjenje. 





U dopisu pogrešno potpisali ministra

Naime, tokom dnevnika je prikazan razgovor s ministrom vanjskih poslova Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom, a u potpisu nije stajalo njegovo ime, već "Danijel Krejg, Džejms Bond (Daniel Craig, James Bond)".

Gledatelji su odmah primijetili, pa su brže bolje napravili fotografiju s krivim potpisom i počeli je dijeliti po društvenim mrežama. 

HRT je odmah izdao saopćenje, rekavši da je došlo do nenamjerne tehničke greške, da bi u dopisu ministru napisali krivo ime - umjesto Gordan napisali su Goran.

Ispričali se javnosti

- Hrvatska radiotelevizija (HRT) se ispričava gledateljima zbog tehničke pogreške u večerašnjem prilogu u središnjem HTV-ovu Dnevniku 2 pod izjavom ministra Gorana Grlića Radmana. 


Riječ je o tehničkoj pogrešci koja nije bila vidljiva u sustavu u kojem se pišu novinarski tekstovi. U tom sustavu bilo je napisano točno ime sagovornika - međutim, zbog tehničke pogreške došlo je do situacije zbog koje se ispričavamo javnosti - saopćili su s HRT-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.