ODBACILA OPTUŽBE PORODICE

Australska ministrica Andrews: Đoković nije zarobljenik, može otići kad god poželi

Granični dužnosnici provjeravaju slučajeve ostalih tenisača koji su pušteni u zemlju na temelju sličnih izuzeća od obaveze vakcinacije kao i Đoković, rekla je ministrica

Novak Đoković. Agencije

N. Aj.

7.1.2022

Australska ministrica unutrašnjih poslova Karen Andrews izjavila je da Novak Đoković može napustiti Australiju kad god poželi te da granični dužnosnici provjeravaju slučajeve ostalih tenisača koji su pušteni u zemlju na temelju sličnih izuzeća od obaveze vakcinacije kao i Đoković.

Odbacila je optužbe Đokovićeve porodice koja tvrdi da australska vlada “drži Novaka u zarobljeništvu”.

- Đoković nije zarobljenik u Australiji. On može napustiti zemlju u bilo kojem trenutku u kojem poželi, a granični dužnosnici će mu pomoći u tome - rekla je Andrews u razgovoru za ABC.

Podsjetimo, najbolji teniser svijeta zadržan je u pritvoru za imigrante do ponedjeljka, kad bi sud trebao odlučivati o njegovoj žalbi na odluku federalne vlade o otkazivanju njegove vize. Deveterostrukom pobjedniku Australian Opena, koji je na ovogodišnjem turniru mogao sudjelovati u borbi za rekordni 21. Grand Slam naslov, poništena je australska viza jer nije imao dokaz o cijepljenju protiv covida-19 ili vjerodostojno medicinsko izuzeće od cijepljenja.

Đokovićevi odvjetnici vode pred lokalnim sudom postupak za poništenje odluke koja, bude li potvrđena, za 33-godišnjeg srpskog tenisera znači deportaciju iz Australije, piše Index.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.