AVAZ NA LICU MJESTA

Snažne poruke Vučića u Priboju: Svako ko pomisli da može da ugrozi nečiji život ili kuću, nečiju džamiju ili crkvu, imat će posla sa državom

I ja imam dva sina, ne bih bez ijednog da ostanem, rekao je Vučić

Piše: Alen Bajramović

12.1.2022

- Svako ko pomisli da mu se može da ugrozi nečiju kuću, imat će posla sa državom i nemojte da provjeravate, država će biti nemilosrdna.

Kazao je ovo danas u Priboju Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije.

- Nisam glup da mislim da nema onih kojima se moje riječi danas i ovdje neće dopasti. Srbi će reći da sam popustljiv i da se ulizujem Bošnjacima, a oni će opet reći da pričam bajke. I ja imam dva sina, ne bih bez ijednog da ostanem - rekao je Vučić. 

Vučić je izjavio da će policajci iz Priboja koji su pjevali pjesme kojima se veliča zločin nad Bošnjacima u Srebrenici, biti "ne samo kažnjeni" već i premješteni iz tog višenacionalnog grada na jugozapadu Srbije.


Važna posjeta predsjednika Vučića - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Navodeći da u tom slučaju i tužilaštvo "radi svoj posao", Vučić je tokom razgovora sa predstavnicima lokalne samouprave i vjerskih zajednica u Priboju upozorio da će svi koji bi da "pucaju na džamije, ubijaju, kolju nečiju djecu" završiti iza rešetaka.

- Svako ko pomisli da može da ugrozi nečiji život ili kuću, nečiju džamiju ili crkvu, imat će posla sa državom koja će vrlo nemilosrdno da reaguje. Molim sve ljude da ne izazivaju državu i ne provjeravaju snagu države - rekao je predsjednik Srbije.

Vučić je kazao da Bošnjaci "vijekovima" žive sa Srbima u Priboju i okolini.

- Moramo da poštujemo muslimane, da poštujemo džamije kao što poštujemo naše manastire i crkve. Ovo je njihova zemlja jednako kao i naša. Ne postoji jači u ovoj državi, svi su jednaki pred zakonom zvao se neko Asmir ili Predrag - kazao je Vučić.

Najavio je i da će se raditi na tome da Bošnjaci budu više zastupljeni u organima reda u Priboju, navodeći da kao manjina moraju da se osjećaju sigurno i bezbjedno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.