SJEVERNA MAKEDONIJA

Šestomjesečna beba pozitivna na koronavirus preminula u Skoplju

Precizira se da je beba primljena na Kliniku za neurohirurgiju zbog operacije i da je poslije dobijanja pozitivnog Covid-testa stavljena u izolaciju na respiratornu mašinu

E. Ć.

Kontinuirano loše stanje se pogoršalo 3. januara

Foto: ilustracija


Ministarstvo zdravstva Sjeverne Makedonije saopćilo je da je šestomjesečna beba, koja je bila pozitivna na koronavirus, preminula u Klinici za dječiju hirurgiju u Skoplju.

Institut za javno zdravlje je u redovni izveštaj prijavio da je 3. januara preminula beba u šestomjesečnom uzrastu sa urođenom anomalijom lobanje i pozitivnim testom na koronavirus.

Precizira se da je beba primljena na Kliniku za neurohirurgiju zbog operacije i da je poslije dobijanja pozitivnog Covid-testa stavljena u izolaciju na respiratornu mašinu i liječena odgovarajućom terapijom. Na postoperativni tretman beba je hosptalizovana u Klinici za dječiju hirurgiju, ali se, kako se navodi, stanje koje je bilo kontinuirano loše se dodatno pogoršalo 3. januara.

- Ljekari su preuzeli sve mjere intenzivnog liječenja i reanimacija, ali je mladi pacijent i pored toga preminuo - navelo se u saopćenju Klinike u Skoplju.

Više o temi Sjeverna Makedonija

NA VRH

Podijeli članak na