SJEVERNA MAKEDONIJA

Šestomjesečna beba pozitivna na koronavirus preminula u Skoplju

Precizira se da je beba primljena na Kliniku za neurohirurgiju zbog operacije i da je poslije dobijanja pozitivnog Covid-testa stavljena u izolaciju na respiratornu mašinu

Kontinuirano loše stanje se pogoršalo 3. januara. ilustracija

E. Ć.

14.1.2022

Ministarstvo zdravstva Sjeverne Makedonije saopćilo je da je šestomjesečna beba, koja je bila pozitivna na koronavirus, preminula u Klinici za dječiju hirurgiju u Skoplju.

Institut za javno zdravlje je u redovni izveštaj prijavio da je 3. januara preminula beba u šestomjesečnom uzrastu sa urođenom anomalijom lobanje i pozitivnim testom na koronavirus.

Precizira se da je beba primljena na Kliniku za neurohirurgiju zbog operacije i da je poslije dobijanja pozitivnog Covid-testa stavljena u izolaciju na respiratornu mašinu i liječena odgovarajućom terapijom. Na postoperativni tretman beba je hosptalizovana u Klinici za dječiju hirurgiju, ali se, kako se navodi, stanje koje je bilo kontinuirano loše se dodatno pogoršalo 3. januara.

- Ljekari su preuzeli sve mjere intenzivnog liječenja i reanimacija, ali je mladi pacijent i pored toga preminuo - navelo se u saopćenju Klinike u Skoplju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.