CRNA GORA

Odgovor URA-e premijeru: Krivokapić je, sa par ministara, privatizovao Vladu gledajući samo sopstveni interes

U historiji ostat će upamćen kao jedini premijer koji je deklasirao sopstvenu Vladu, navode u saopćenju

E. T. / CDM

Krivokapić je premijer kome nijedan drugi premijer za godinu dana nije došao u zvaničnu posjetu

Foto: Agencije


Na brzinski sazvanoj elektronskoj sjednici, putem telefona, preko Whats App-a, premijer Crne Gore povukao je potez očajnika i, protivustavno, tražio od ministara da se izjasne o skraćenju mandata Skupštini, samo da bi sačuvao fotelje, koje su mu preče od Ustava i zakona, saopćeno je iz Građanskog pokreta URA. 

- URA ne vrši nikakav ustavni puč, kako to tvrdi Krivokapić, već je upravo suprotno, a sve je jednostavno dokazivo – dovoljno je pročitati krovna pravna dokumenta. Istina je surova – Krivokapić je, sa par ministara, privatizovao Vladu gledajući samo sopstveni interes. Za predvođenje ozbiljnih političkih procesa nisu sposobni - odgovorili su iz Građanskog pokreta URA na saopštenje iz Kabineta premijera.

Kako su istakli, da Krivokapić zaista ima podršku međunarodnih partnera, prevashodno SAD-a kako se hvali, ne bi morao da ide u rušenje sopstvene Vlade.

- Krivokapić je premijer kome nijedan drugi premijer za godinu dana nije došao u zvaničnu posjetu, a priča o međunarodnoj podršci. U historiji ostat će upamćen kao jedini premijer koji je deklasirao sopstvenu Vladu. URA nije, i nikada neće biti nijemi posmatrač procesa koji dovode do stagnacije Crne Gore na njenom evropskom putu. Legitimno je da se ljutite na nas što vi kaskate u mjestu. Međutim, nije ni legitimno, a ni legalno da zloupotrebljavate svoju poziciju, kršite sve moguće pravne poretke i nas vučete sa sobom na dno. Mi nemamo vremena za čekanje. Odosmo u EU - zaključuju iz URE.

NA VRH

Podijeli članak na