KO BI BIO NAJBOLJI

Zoran Lutovac najavio da će opozicija uskoro otkriti ime kandidata za predsjednika Srbije

Postoji nekoliko njih koji bi mogli to da urade, sada je procjena ko bi bio najbolji kandidat među njima, rekao je on

Zoran Lutovac. Tanjug

N. Aj.

20.1.2022

Predsjednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac rekao je da će opozicioni savez u kome je DS vrlo brzo izaći sa predsjedničkom kandidatom za aprilske izbore.

Lutovac je za RTV rekao i da ne želi da licitira sa datumima kada će to biti, te napomenuo da ni vlast nije zvanično objavila svoje kandidate, uključujući i predsjedničkog, prenosi Beta.

- Bit će uskoro i ja u ovom trenutku neću da licitiram sa datumima, da li biti krajem januara ili početkom februara i to u ovom trenutku nije ni bitno - rekao je on.

Rekao je da je bitno da se postigne što šira moguća saglasnost i da taj kandidat bude onaj koji može da povuče cijelu opoziciju ka pobjedi.

- Postoji nekoliko njih koji bi mogli to da urade, sada je procjena ko bi bio najbolji kandidat među njima - rekao je on.

Objasnio je da se tu ne kalkuliše zato što bi neko možda bio mnogo bolji od dugog nego se, kako je naveo, procjenjuju ko bi bio taj koji bi pomogao u cijelom procesu.


- Veoma je bitno da je (nekadašnji lider DSS Vojislav) Koštunica bio proglašen za zajednickog kandidata (opozicije) mjesec i nešto dana uoči izbora i da se napravila dobra kampanja i da je dobijena podrška - rekao je Lutovac.

Napomenuo je i da "ni u vlasti nisu objavili (zvanično) ko im je kandidat" za predsjednika.

Podsjetio je da je DS u savezu sa Strankom slobode i pravde, Narodnom strankom, Pokretom slobodnih građana i Pokretom za preokret, te dodao da se razgovara i sa drugima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.