LIJEPE VIJESTI

Lavić koji je pronađen u okolini Budve u dobrom je stanju

Ustanovljeno je da se radi o mužjaku starosti oko pet mjeseci, koji trenutno ima 29 kilograma i dobrog je zdravstvenog stanja

Mladunče lava koje je pronađeno u okolini Budve. Agencije za zaštitu životne sredine Crne Gore

H. J. I.

13.2.2022

Mladunče lava koje je nakon višednevne potrage pronađeno u okolini Budve, nalazi se u dobrom stanju.

Za dalji boravak u Crnoj Gori do njegove konačne deportacije traži se rješenje koje neće biti finansijski teret za građane, kažu iz Agencije za zaštitu životne sredine, prenosi Tanjug. 

Iz Agencije su rekli da je u azilu za mačke i pse, gdje je mladunče lava privremeno smješteno, nakon pregleda nizozemskih i njemačkih stručnjaka iz organizacije "Four Paws". 


Ustanovljeno je da se radi o mužjaku starosti oko pet mjeseci, koji trenutno ima 29 kilograma i dobrog je zdravstvenog stanja.

Mladunče je danas primilo i vakcinu protiv bolesti divljih životinja, saopćili su iz Agencije za zaštitu životne sredine, prenosi RTCG.

Iz ove agencije pozvali su sve društveno odgovorne kompanije da pomognu pri ishrani i smještaju lava u vidu donacija u hrani, građevinskom materijalu za ostvarivanje adekvatnog ambijenta, kako bi se lav u potpunosti oporavio i njegov život u Crnoj Gori bio prihvatljiv do pronalska staništa koje je za lavove i predviđeno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.