POTPREDSJEDNIK SDP-A

Mijatović osudio koreografiju Delija i poručio: Nemojte meni o Crvenoj zvezdi

Uvijek sam se nadao da će Srbija imati snage za katarzu i da povede region naprijed, kazao je Mijatović

Mijatović: Nekada igrao za Crvenu zvezdu. Avaz

Piše: E. Ć.

28.2.2022

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Vojin Mijatović oglasio se na društvenim mrežama gdje je komentarisao koreografiju navijača Crvene zvezde u jučerašnjem vječitom derbiju protiv Partzizan (2:0).

Delije, kako se nazivaju najvatreniji navijači Zvezde, su na sjevernoj tribini razvili koreografiju koja je pokazivala krstove i grobove, a sve sa plavo-žutom podlogom.

- Nekad sam igrao za Crvenu Zvezdu. Uvijek sam se nadao da će Srbija imati snage za katarzu i da povede region naprijed. Ovo danas (jučer) na Marakani predstavlja dno dna. Ovo je potez koji vodi Srbiju na lošu stranu historije.

 Iako je demant navijača za scenografiju objavljen, boje scenografije demantuju loš alibi. Nemojte meni o Crvenoj zvezdi ja sam sa ponosom igrao za ovaj klub, a ovakvi potezi su pucanj u ponosnu historiju istog kluba - poručio je Mijatović.


Objava Mijatovića na Facebooku. Screenshot

Podsjetimo, nakon utakmice je stiglo "objašnjenje", u kojem se navelo kako koreografija nije imala veze sa dešavanjima u Ukrajini, već sa scenom iz popularnih "Maratonaca", kada se noću, na groblju pojavio deda i sa "Dobro veče" rastjerao Grobare, kako se nazivaju najvatrenije pristalice Partizana.

Međutim, Mijatović je u komentaru naveo kako boje scenografije demantuju "alibi" navijača Crvene zvezde.

Komentar s objave. Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.