HRVATSKI PREMIJER

Plenković u Saboru o Ukrajini: Oštro osuđujemo rusku agresiju, ovo je rat Golijata protiv Davida

Bit ćemo jedinstveni i s našim partnerima u Evropskoj uniji, rekao je Plenković, dodavši da Hrvatska traži alternativne pravce nabavke plina.

Andrej Plenković. Damjan Tadic/Cropix

E. Ć.

2.3.2022

Hrvatski premijer Andrej Plenković danas u Hrvatskom saboru podnosi izvještaj o stanju u Ukrajini te ruskoj agresiji koja traje već gotovo sedam dana.

- Svjedočimo potresnim prizorima stravičnog krvoprolića, stradanja nedužnih civila, žena, djece, staraca i namjernom sijanju straha - rekao je Plenković, dok se prolomio dugotrajan i gromoglasan pljesak, a u sabornici su bile izvješene i hrvatska i ukrajinska zastava.


Hrvatska ujedinjena u osudi ruske agresije

Plenković kaže da nije slučajno što je Hrvatska ujedinjena u osudi ruske agresije i što su i parlamentarna većina i opozicija jedinstveni u svom stavu. Zbog toga je Plenković čestitao zastupnicima.

- Trupe se protežu na preko 2.000 kilometara. U toku je rat Davida i Golijata - poručio je Plenković.

- Svima onima koji relativiziraju napad na Ukrajinu treba reći da nema više strana, postoji agresor i postoji žrtva. Treba reći da su sankcije usmjerene na donositelje odluka, a ne na ruski narod - dodao je Plenković.


Ambasadorica napustila Kijev

Kaže da je jučer razgovarao s hrvatskom ambasadoricom Anicom Djamić, koja je napustila Kijev. Plenković je rekao da joj je zbog njene sigurnosti savjetovao da ode iz ukrajinske prijestonice.

- Bit ćemo jedinstveni i s našim partnerima u Evropskoj uniji - rekao je Plenković, dodavši da Hrvatska traži alternativne pravce nabavke plina.

Hrvatski premijer je rekao da danas o budućnosti Kijeva ovisi budućnost Evrope, kao i svi temelji na kojima počiva cijeli svijet.

- Budimo danas uz Ukrajinu i Ukrajince. Slava Ukrajini - poručio je Plenković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.