ODLUKA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović zabranio prelete vojnih aviona iznad gradova u Hrvatskoj

Predsjednik Milanović naložio je načelniku Glavnog stožera OSRH da se odmah istraži i utvrdi odgovornost za uznemiravanje građana Zagreba

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović. Agencije

N. Aj.

15.3.2022

Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović danas popodne dao je naređenje načelniku Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiralu Robertu Hranju kojom se najstrože zabranjuju preleti vojnih aviona iznad Zagreba i svih drugih gradova u Hrvatskoj, objavio je Ured predsjednika.

Predsjednik Milanović naložio je načelniku Glavnog stožera OSRH da se odmah istraži i utvrdi odgovornost za uznemiravanje građana Zagreba, dodaju.


Podsjetimo, u sklopu planiranih bilateralnih aktivnosti Hrvatske vojske s francuskom ratnom mornaricom danas je provedena zajednička vježba pilota 191. eskadrile lovačkih aviona Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i francuskih pilota aviona Rafalei s nosača zrakoplova Charles de Gaulle.

Zajednički letovi hrvatskih MiG-ova 21 i francuskih Rafalea provedeni su u zračnom prostoru iznad Istre i Kvarnera, Like i Korduna te iznad gradova Rijeke, Pule i Zadra. Hrvatski i francuski piloti proletjeli su i iznad Zagreba između 16:45 i 17:45 sati, saopćilo je Ministarstvo obrane Republike Hrvatske.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.