PODRŠKA PUTINU I RUSIJI

Policija razbila skup: Navijači u Novom Sadu pokušali da skinu zastavu Ukrajine

U pitanju je bio neprijavljen skup koji je navodno počeo poslije utakmice Vojvodina – Čukarički, kada se grupa navijača odvojila i, ulicom Žarka Zrenjanina, došla do Trga slobode i potom do Trga mladenaca

E. T. / Nova

Navijači u Novom Sadu

Foto: Nova.rs


Grupa navijača na proruskom skupu pokušala je sinoć da priđe zgradi gdje se nalaze prostorije Lige socijaldemokrata Vojvodine u Novom Sadu u Srbiji, na kojoj visi zastava Ukrajine.

Prema informacijama portala Nova.rs, policija u opremi za razbijanje demonstracija postavila je kordon i odgurala grupu od nekoliko desetina mladića koji su uzvikivali pogrdne parole na račun LSV-a i lidera te stranke Nenada Čanka.

U pitanju je bio neprijavljen skup koji je navodno počeo poslije utakmice Vojvodina – Čukarički, kada se grupa navijača odvojila i, ulicom Žarka Zrenjanina, došla do Trga slobode i potom do Trga mladenaca.

Nosili su zastave Srbije i Rusije, crno-žuto-bijelu zastavu carske Rusije i transparent "Braća zauvijek". Uzvikivali su parole podrške predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu, Rusiji, klicali Krimu i Kosovu i uzvikivali šovinističke i nacionalističke parole. Navijači su na Trgu slobode bili nekoliko minuta tokom kojih su upalili i nekoliko baklji.

Sve vrijeme šetnje pratila ih je policija, koja je i intervenisala na Trgu mladenaca, jer su pokušali da priđu prostorijama Lige, na kojima visi ukrajinska zastava.

Mada je bilo manjeg guranja sa kordonom, policija nije upotrijebila silu ili nekog privela, nego je samo odgurala grupu koja se potom i razišla.

NA VRH

Podijeli članak na