LAŽNI NAVODI

U automobilu Rasima Ljajića nije pronađeno dva miliona eura

Pronađen je daleko manji iznos koji je bio namijenjen za troškove putovanja u Tursku

Rasim Ljajić. Agencije

H. J. I.

14.4.2022

U automobilu političara Rasima Ljajića, koji je u nedjelju imao saobraćajnu nesreću u kojoj je stradao njegov prijatelj i kolega Branko Gogić, nije pronađeno dva miliona eura, već novac koji su namjeravali da potroše tokom putovanja u Turskoj. Naime, riječ je o novcu u visini dnevnih troškova, te je on vraćen rodbini Gogića i Ljajića.

Inače, pojedini mediji u Srbiji jučer su prenijeli informaciju da je u automobilu političara, a nakon udesa, pronađen novac u iznosu od dva miliona eura.

Ipak, prema nezvaničnim saznanjima Nova.rs iz tužilaštva, to nije tačno. Riječ je o novcu, daleko manjeg iznosa, koji je bio predviđen za troškove putovanja.


Podsjetimo, nesreća se dogodila u nedjelju ujutru oko 9:00 sati kada je vozilo "škoda superb" kojom je upravljao predsjednik IO SDPS Branko Gogić, a u kome je Ljajić bio putnik, krećući se iz pravca Beograda ka Nišu probilo zaštitnu ogradu, sletjelo s kolovoza i prevrnulo se na krov.

Okolnosti pod kojima je došlo do saobraćajne nesreće još se utvrđuju, a zdravstveno stanje Rasima Ljajića, koji je zadobio ozbiljne povrede, je stabilno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.