OKO 19:55 SATI

Vesna Medenica privedena u Specijalno državno tužilaštvo

Nju će saslušati specijalna tužiteljka Nataša Bošković

H. J. I.

Medenica je sprovedena u SDT

Foto: Vijesti.me


Bivša predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica bit će saslušana večeras u Specijalnom državnom tužilaštvu, potvrđeno je "Vijestima".

Ona je oko 19:55 sati dovedena u zgradu Specijalnog državnog tužilaštva.

Nju će saslušati specijalna tužiteljka Nataša Bošković. Prvobitno je bilo planirano da Medenica u 18 sati bude dovedena u Specijalno tužilaštvo, ali joj je navodno ponovo pozlilo, zbog čega nije privedena iz Kliničkog centra.

Medenica je uhapšena kasno sinoć na Aerodromu u Golubovcima.

Njeno zdravstveno stanje nije zabrinjavajuće

Iako je bilo najavljeno da će Medenica biti saslušana u Kliničkom centru Crne Gore u 17 sati, gdje je jutros hospitalizovana, vještak medicinske struke ranije se izjasnio da njeno zdravstveno stanje nije zabrinjavajuće, te da je sposobna da izjavu da u zgradi Specijalnog državnog tužilaštva.

"Vijestima" je nezvanično potvrđeno da je SDT tražilo mišljenje vještaka zbog toga što su tokom jutra bila i oprečna mišljenja ljekara Kliničkog centra o tome zahtijeva li stanje Medenice bolnički tretman i posmatranje.

Zbog toga se očekivalo da Medenica u pratnji policije u 18 sati dođe u zgradu SDT-a.

Prema informacijama "Vijesti", po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva Medenica je uhapšena nešto poslije 22 sata, kada je krenula na let za Beograd.

Navodno, imala je kupljenu kartu u jednom pravcu.

SDT je sumnjiči da je počinila dva krivična djela - stvaranje kriminalne organizacije i protivzakonit uticaj.

- Medenica je uhapšena nakon što je predala putne isprave službenicima granične policije. Noć je provela u betonjerci podgoričkog Centra bezbjednosti (CB), a već danas očekuje se da bude privedena nadležnom Specijalnom tužilaštvu - kazali su rano jutros sagovornici iz Uprave policije.

Medenica je bila na čelu Vrhovnog suda punih 13 godina

U međuvremenu, jutros nešto prije sedam sati navodno joj je pozlilo i primljena je u Urgentni blok Kliničkog centra Crne Gore (KCCG).

Iz te zdravstvene ustanove, "Vijestima" je ranije danas rečeno da je njeno zdravstveno stanje stabilno, ali i da će biti zadržana na liječenju. SDT i UP nisu se zvanično oglasili povodom hapšenja nekada prve žene crnogorskog pravosuđa.

Oni su, prema saznanjima Vijesti, od Europola u februaru dobili transkripte razgovora njenog sina Miloša Medenice i Darka Lalovića, dugogodišnjeg tjelohranitelja Vesne Medenice.

Policija je u martu potvrdila da je Miloš Medenica koristio kriptovani telefon preko kog je ugovarao šverc droge iz Kolumbije i krijumčarenje cigareta.

Upravo u tim razgovorima, Medenica je objelodanio da je njegova majka upoznata sa njegovim prljavim poslovima, i da će ih zaštiti ako zatreba, "jer im mnogo zna", aludirajući na konkurente u švercu cigareta.

- Oni su se pomirili sa Grandovcima i izbacuju po 4 kamiona u 5 dana. I od.. (zvučni prekid) onoga Pekića i plasirali priču da sam to ja uradio. I već je on mladio da ja radim. Ali i to nas boli ku..c, jer ona se sve zna od početka baš, zbog ne daj bože, da je u toku da nas može zaštititi. Istim napadamo kao oni na nas. Čak i gorim kad im ona zna sve i još su oni došli kod nje da je mole da im izađe u susret - navodi se u porukama Medenice i Lalovića.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT), nakon dobijana selektovanih razgovora, formiralo je predmet protiv Miloša Medenice i označilo ga kao jednog od organizatora kriminalne grupe.

Medenica je bila na čelu Vrhovnog suda punih 13 godina, do ostavke koju je podnijela krajem 2020. godine.

NA VRH

Podijeli članak na