NEUOBIČAJENO

Crnogorski seizmolozi kasnili s objavom o zemljotresu u BiH zbog problema s internetom

Kašnjenje je nastalo usljed problema u Telekom internet servisu, navodi se u saopćenju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju

Zemljotres registriran 19 kilometara istočno od Stoca. Agencije

Z. K.

23.4.2022

Građani Crne Gore na zvaničnu informaciju o zemljotresu koji je kasno sinoć pogodio Bosnu i Hercegovinu čekali su više od sat i po, što nije uobičajeno kad je riječ o Zavodu za hidrometeorologiju i seizmologiju koji informaciju o potresu medijima šalje u prvih nekoliko minuta nakon što se desi podrhtavanje tla.

- Kašnjenje je nastalo usljed problema u Telekom internet servisu. Izvinjavamo se zbog kašnjenja informacije i tekućih problema na web strani koji su nastali usljed problema u Telekom internet servisu - navodi se u saopćenju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

U informaciji koju su uputili medijima piše da su u 23:07 sati, 22. aprila, registrirali jači zemljotres, sa epicentrom 19 kilometara istočno od Stoca u BiH.

Jačina zemljotresa u žarištu iznosila je 5,5 jedinica Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od VII stepeni Merkalijeve skale (MCS). U zemljotresu koji je sinoć pogodio BiH, a koji se osjetio i u Crnoj Gori, stradala je 27-godišnja djevojka iz Stoca.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.