PIŠU MEDIJI U SRBIJI

Vučić, Tegeltija, Đukanović i Rama s Boreljom u Briselu

Još nije zvanično saopćeno šta bi mogle da budu konkretne teme razgovora, ali će na agendi sasvim sigurno biti Zapadni Balkan sa svojom evropskom perspektivom

Vučić, Tegeltija, Đukanović i Rama će se sastati s Boreljom sutra. AFP

S. S. / Blic

10.5.2022

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sutra će boraviti u Briselu, gdje će se sastati sa evropskim zvaničnicima, ali i sa liderima regiona, a predstavnik BiH na tom sastanku će biti predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija, saznaje Blic.

Nezvanično, Vučić će razgovarati na odvojenim sastancima sa Žozepom Boreljom (Josep Borrell), šefom EU diplomatije, ali i sa Oliverom Varheljijem (Varhelyi), komesarom za proširenje.

Borelj je organizator večere za lidere zemalja Zapadnog Balkana.

Na njoj će, pored Vučića, biti prisutni i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, albanski premijer Edi Rama, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltija, premijer Sjeverne Makedonije Dimitar Kovačevski i kosovska ministarka vanjskih poslova Donika Gervala Švarc.

Još nije zvanično saopćeno šta bi mogle da budu konkretne teme razgovora, ali će na agendi sasvim sigurno biti Zapadni Balkan sa svojom evropskom perspektivom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.