POSJETA PRIŠTINI

Đukanović se sastao sa predsjednikom Skupštine Kosova

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj političkoj situaciji, dešavanjima u regionu, ruskoj agresiji na Ukrajinu

Milo Đukanović i Glauk Konjufca. ANADOLIJA

A. O. / Anadolija

18.5.2022

Predsjednik Skupštine Kosova Glauk Konjufca sastao se danas s liderom Crne Gore Milom Đukanovićem, koji boravi u zvaničnoj posjeti Prištini.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj političkoj situaciji, dešavanjima u regionu, ruskoj agresiji na Ukrajinu, kao i o produbljivanju međudržavne saradnje i povećanju intenziteta međuparlamentarnih aktivnosti između Kosova i Crne Gore, saopćeno je iz Skupštine Kosova.


Sa današnjeg sastanka. ANADOLIJA

Konjufca je izrazio zahvalnost na podršci predsjednika Đukanovića i Crne Gore Kosovu, ističući da je dalje jačanje međukomšijskih odnosa dodatni doprinos stabilnosti na Balkanu i zajedničkoj evroatlantskoj perspektivi.

Povodom prve posjete Kosovu, crnogorski predsjednik zahvalio se Konjufci na prijemu i potvrdio podršku Crne Gore članstvu Kosova u Savjetu Evrope i drugim međunarodnim organizacijama. Đukanović je, takođe, izrazio potrebu da se sve zemlje Zapadnog Balkana integrišu u Evropsku uniju.


Milo Đukanović posjetio Prištinu. ANADOLIJA

Konjufca i Đukanović pohvalili su međudržavne odnose i izrazili opredeljenost za unapređenje saradnje od interesa za obje zemlje.

Ranije danas, predsjednica Kosova Vjosa Osmani dočekala je Đukanovića uz najviše državne počasti, a potom je uslijedio sastanak. Predsjednika Đukanovića će danas primiti i gradonačelnik Prištine Perparim Rama koji će mu uručiti “Ključ grada“.

Podsjećamo, Đukanović je zahvalio predsjednici Kosova Vjosi Osmani na srdačnom dočeku, koji  je dočekan sa najvišim vojnim i državnim počastima, nakon čega je uslijedio tet-a-tete razgovor, koji je nastavljen na susretu delegacija Crne Gore i Kosova.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.