POTONUO U SRIJEDU

Potraga za dva člana posade italijanskog tegljača još uvijek traje

U četvrtak su pronađena mrtva tri člana posade

Istragu o potonuću će predvoditi italijanske vlasti. Duško Jaramaz/PIXSELL

H. J. I.

20.5.2022

Brodovi italijanske i hrvatske obalne straže te avioni oružanih snaga dviju država nastavljaju potragu za preostalo dvoje članova posade tegljača "Franco P" koji je potonuo u srijedu navečer, saopćili su u petak iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. 

Akciju traganja i spašavanja zajednički predvode Središnjica za traganje i spašavanje MRCC Rijeka i MRCC Roma.

Tegljač "Franco P" na kojem se nalazilo ukupno šest članova posade potonuo je u srijedu, 18. maja, nešto prije 21 sat na crti razgraničenja područja nadležnosti traganja i spašavanja Hrvatske i Italije.

U četvrtak su pronađena mrtva tri člana posade, a zapovjednik je spašen u srijedu navečer.


U potragu za preostalo dvoje članova posade krenula su četiri broda trgovačke mornarice i plovila italijanske obalne straže.

- Od četvrtka navečer u potragu je uključen brod "Omiš" Obalne straže Republike Hrvatske, a područje pretrage jutros je ponovno preletao i avion "Pilatus" Oružanih snaga RH, a potom i italijanski avion - naveli su iz Ministarstva.

Dvanaest osoba koje su se nalazile na pomoćnom objektu "AD3", koji je "Franco P" imao u teglju, nisu bile ugrožene, a zbrinjavanje je preuzeo MRSC Bari.

Budući da je brod "Franco P" plovio pod italijanskom zastavom, istragu o uzrocima ove nesreće provodit će njihove nadležne službe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.