SUSRET U DAVOSU

Abazović nakon sastanka s Vučićem: Odnosi sa Srbijom prioritetni za Vladu Crne Gore

Vučić je naveo da je ovo bila dobra prilika za razgovor o bilateralnim pitanjima, ali i da Abazovića još jednom pozove na sastanak inicijative Otvoreni Balkan na Ohridu

Aleksandar Vučić i Dritan Abazović. Twitter

E. Ć.

25.5.2022

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Crne Gore Dritan Abazović razgovarali su u Davosu gdje se održava Svjetski ekonomski forum. 

Kako je naveo Vučić, ovo je bila odlična prilika da sa Abazovićem razgovara o bilateralnim pitanjima, ali i da ga još jednom pozove da se pridruži sastanku inicijative Otvoreni Balkan na Ohridu.

Iz Vlade Crne Gore je saopćeno da je prilikom bilateralnog susreta konstantovano da Crna Gora ulaže maksimalne napore da se na zapadnom Balkanu promoviše politika regionalne saradnje, pomirenja, suživota i bolje ekonomske povezanosti.

Abazović je istakao da je Crna Gora posvećena razvoju dobrosusjedskih odnosa sa Srbijom, koji su dodatno osnaženi zajedničkim evropskim ciljevima i regionalnim kontekstom. Dodao je da treba unaprijediti ekonomsku saradnju, prvenstveno kroz realizaciju zajedničkih projektnih aktivnosti u oblasti energetike i infrastrukture.

- Odnosi sa Srbijom za Vladu Crne Gore su prioritetni zbog čega smo spremni na intezivnu saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa - poručio je Abazović i dodao:

- Odnosi sa Srbijom moraju da budu na mnogo većem nivou nego što su bili. Mislim da ide u tom pravcu. Mislim da Vučić ima volju da saradnju sa CG digne na veći nivo. Govorili smo o temama samita, rastuća ekonomska kriza.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.