POTVRDIO SIN

Pogoršano zdravstveno stanje ratnog zločinca Ratka Mladića

Mladić je u Haagu imao nekoliko blažih moždanih udara, koji su ostavili posljedice na mozgu, infarkt, operisan mu je tumor na debelom crijevu, liječen je od anemije, povišenog šećera...

Mladić: Njegovo stanje je prilično loše i pogoršava se iz minute u minutu. Arhiv

A. Č.

14.6.2022

Zdravstveno stanje presuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića se pogoršalo, izjavio je danas agenciji TASS njegov sin Darko Mladić.

- Nažalost, nemam dobre vijesti. Njegovo stanje je prilično loše i pogoršava se iz minute u minutu. Toliko je fizički slab da ne može da hoda ni 20 metara bez odmora - rekao je Darko Mladić.

On je dodao da "postoji upadljivo pogoršanje kognitivnih funkcija, što je očekivano, jer ljekari nisu liječili posljedice moždanih udara".

- Ima povišen nivo šećera, što ljekari ne dovode pod kontrolu i to ubrzava sve ove procese. On je sve slabiji - rekao je Darko Mladić.

Mladić je u Haagu imao nekoliko blažih moždanih udara, koji su ostavili posljedice na mozgu, infarkt, operisan mu je tumor na debelom crijevu, liječen je od anemije, povišenog šećera, a u posljednje vrijeme ima problema i s bubrezima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.