STIGLI IZ TURSKE

U vozu kod Vinkovaca našli 9 migranata, među njima petero djece: Čuli su plač i zapomaganje

Djelatnici hitne medicinske pomoći pružili su im prvu pomoć te utvrdili kako niko nema vidljivih povreda niti zahtjeva dodatnu liječničku pomoć

Dojava zaprimljena danas oko 13 sati. Goran Kovačić/PIXSELL

H. J. I.

23.6.2022

Iz vagona teretnog voza na Željezničkoj stanici Ivankovo u Hrvatskoj, tamošnji policajci na sigurno su izvukli devet stranih državljana, među kojima petero djece.


Nezakonito prešli granicu

Kažu da je u 12:50 sati 21. juna zaprimljena dojava prometnika na Željezničkoj stanici Ivankovo, a koji tvrde da se iz vagona teretnog voza čuje plač i zapomaganje. Vagon zatvoren carinskom plombom, a vlasništvo turske kompanije, otvorili su te na sigurno izvukli devet osoba, od čega četiri punoljetne te pet maloljetnih osoba.

- Djelatnici hitne medicinske pomoći pružili su im prvu pomoć te utvrdili kako niko nema vidljivih povreda niti zahtjeva dodatnu liječničku pomoć. Potom su sve osobe radi utvrđivanja identiteta i zakonitosti ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj, kao i utvrđivanja svih okolnosti događaja, privedene u službene prostorije policije - navode.

Ističu kako su strani državljani nezakonito prešli granicu skrivajući se u vagonu među industrijskim rolama i kutijama, izbjegavajući na taj način graničnu kontrolu.


Planirali ući u Austriju

Dio kompozicije teretnog voza, u kojoj je bio i navedeni vagon, prethodno je odvojen te je na Željezničkoj stanici Ivankovo čekao svoj daljnji red vožnje prema Republici Austriji, navode.

Nakon utvrđivanja identiteta ponuđena im je međunarodna zaštita, no istu su odbili te su im u provedenom upravnom postupku donijeta rješenja o povratku s rokom napuštanja Republike Hrvatske odnosno Evropskog tržišnog prostora u roku od 7 dana nakon čega su napustili službene prostorije policije, zaključili su.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.