ŠTA JE OVO

Putnike šokirala cijena kafe na trajektu na Jadranu: "Nije samo kod nas tako"

A to što je ulje duplo skočilo to nikome ne smeta, pita se koncesionar šanka

Dvije kafe s mlijekom platili skoro 14 KM. Agencije

E. Ma.

25.6.2022

Putnici na trajektu prema Hvaru ostali su šokirani nakon što su dobili račun za dvije kafe, zbog čega su se požalili "Slobodnoj Dalmaciji".

Veliku kafu s mlijekom platili su 26 kuna (6,79 KM), a za dvije ukupno 52 kune (13,58 KM).

Kafu su popili u Caffe baru "MT Faros", odnosno kafiću u salonu "Jadrolinijinog" trajekta "Faros" koji plovi prema otoku Hvaru.

- Pa kakve su ovo cijene, što je ovo došlo, jedna velika kava s mlijekom čak 26 kuna - pitaju se putnici, koji su se požalili redakciji "Slobodne Dalmacije".


Račun s trajekta koji je išao prema Hvaru. Slobodna Dalmacija

Šank, prema podacima s računa, "drži" privatna firma "Dino i Ema" iz Bristivice u trogirskoj Zagori, čije voditelje su novinari "Slobodne Dalmacije" nazvali za komentar i kalkulaciju navedene cijene.

- Pa čujte, nije samo kod nas tako, tako vam je i na drugim brodovima, trajektima, kunu dvije, gore-dolje. Cijene su na trajektima uvijek bile veće nego u ugostiteljskim objektima na kopnu. Kada uzmete da je sve skočilo, znači morate uzeti u obzir da su tu i visoke cijene unajmljivanja ugostiteljskog prostora na trajektu, kao i rast svih drugih troškova, od materijala, goriva, radne snage, ma kompletnog poslovanja, sve se podiglo - odgovorili su iz ove firme.

A to što je ulje duplo skočilo to nikome ne smeta, dodaju na tvrdnju da cijena kafe nije baš mala.

Iz "Dina i Eme" pojašnjavaju također kako je praksa da se cijene usklađuju s otokom prema kojem se plovi, odnosno turističkim destinacijama.

- Znate i sami da cijene kave variraju ovisno o lokacijama. Slobodno usporedite cijene kave na splitskoj Rivi ili na Hvaru, a mi smo još na brodu gdje imate drugih dodatnih troškova - zaključuju u svom odgovoru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.