KRENUO IZ OSIJEKA

Haos u vozu za Split: Putnici su spavali jedni na drugima, do toaleta nije bilo moguće doći

Svi putnici su imali plaćene karte i rezervacije

H. J. I. / N1

Voz je bio krcat

Foto: Screenshot


I domaći i strani putnici u nevjerici su gledali u potpuni haos koji je nastao u vozu na relacijiOsijek - Zagreb - Split. Putnici satima nisu mogli do WC-a jer su podovi bili krcati onima koji unatoč svojoj karti nisu imali svoje mjesto.

Detalje o ovoj vožnji iz prve ruke ispričala je u Novom danu za N1 Dijana Grgić, jedna od putnica koja se ukrcala u Zagrebu i putovala do Knina.

Priključili tri dodatna vagona

- Ne znam je li ovo uobičajena slika. Nisam dugo putovala vozom, ali mislim da nakon ovoga niti neću. Ja sam se ukrcala u Zagrebu u voz, ali on je putovao iz Osijeka, preko Zagreba i Knina do Splita. Ono što će HŽ vjerovatno ponuditi kao objašnjenje je da se veliki broj turista uputio u Split zbog održavanja ULTRA Europe festivala ovog vikenda. 

U Zagrebu je već na stanici bilo jasno da ima previše putnika i da nema nikakve šanse da svi oni stanu u voz. Priključili su još tri dodatna vagona, ali to nije bilo ni blizu dovoljno - kazala je putnica dodajući da kondukteri nisu bili na vratima, niti su kontrolirali ulazak putnika.

Duple karte

- Svi putnici su imali plaćene karte i rezervacije. To su sve turisti i mislim da je to prestrašna slika koju smo prikazali. Ja bih se zapitala želim li opet posjetiti Hrvatsku. Ljudi su sjedili na hodnicima, spavali na svojim torbama, koferima, jedni na drugima, nije se bilo moguće probiti do WC-a - kazala je Dijana Grgić.

Zaključila je da je rješenje za ovakve sramotne situcije zapravo jednostavno te da treba samo postaviti red i ne prodavati duple karte.

Više o temi Split

Više o:

Split Zagreb
NA VRH

Podijeli članak na