HRVATSKA

Drama na moru: Kod Krka traje potraga za ocem i sinom iz Njemačke, bili su na dasci za veslanje

Za potrebe njihova pronalaska i spašavanja, MORH je angažirao jedan avion Pilatus PC-9

Informacije o svrsi i smjeru veslanja nestalih dojavitelj je saznao od supruge i majke nestalih. Ilustracija

E. T. / Index

10.7.2022

Spasioci od subote navečer tragaju za dvije osobe, ocem i maloljetnim djetetom koji su nestali tokom rekreativnog veslanja Velebitskim kanalom, javlja Index.hr.

U subotu navečer u 20:40 sati, službenici MRCC Rijeka zaprimili su poziv iznajmljivača rekreativnih plovila iz Klenovice, koji je javio o kašnjenju u povratku dvoje gostiju, oba državljana Republike Njemačke. Oni su oko 17 sati isplovili na dasci za veslanje (SUP) u smjeru otoka Krka na kupanje.

Za potrebe njihova pronalaska i spašavanja, MORH je angažirao jedan avion Pilatus PC-9.

- Obalna straža Hrvatske vojske angažirala je jedan avion Pilatus PC-9 temeljem zahtjeva MRCC Rijeka za potrebe traganja i spašavanja dva njemačka državljanina na području akvatorija otoka Krka - napisali su na Twitteru.


Dosadašnje traganje rezultiralo je pronalaskom SUP daske s jednim veslom, s istočne obale otoka Krka, jutros oko deset sati.

- Informacije o svrsi i smjeru veslanja nestalih dojavitelj je saznao od supruge i majke nestalih, koji su se upustili u veslanje unatoč činjenici da je tijekom cijeloga dana u Velebitskom kanalu puhala bura", priopćeno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Odmah nakon dojave, obavijest o nestanku proslijeđena je Lučkoj kapetaniji Rijeka i mjesno nadležnoj Lučkoj ispostavi Novi Vinodolski, a u traganje su angažirane jedinice Pomorske i aerodromske policije Rijeka te Obalne straže RH. Sinoć i noćas službenici LI Novi Vinodolski i PPAP Rijeka izvršili su površinsko traganje za nestalima uz obalni rub, od Vrbnika do Male luke.

"Također je pretražen dio akvatorija Velebitskog kanala između Smokvice i otoka Krka, a traganje je zbog smanjene vidljivosti i vremenskih uvjeta privremeno obustavljeno noćas oko dva sata i nastavljeno je jutros, 10. srpnja od 05:00", dodaje se u priopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.