SRBIJA

Užas na Divčibarama: Dječak pao s litice, stepen povreda za sada nije poznat

Na lice mjesta su se uputile ekipe Hitne pomoći, vatrogasci-spasioci iz Valjeva i sa Divčibara, policija iz Mionice i pripadnici Gorske službe spašavanja

Na lice mjesta su se uputile ekipe Hitne pomoći. Agencije

Z. K. / Blic

16.7.2022

Trinaestogodišnji dječak iz Kragujevca pao je sa litice kod vodopada Skakalo prilikom šetanja po uzvišenju iznad vodopada kod Divčibara, piše Blic.

Na lice mjesta su se uputile ekipe Hitne pomoći, vatrogasci-spasioci iz Valjeva i sa Divčibara, policija iz Mionice i pripadnici Gorske službe spašavanja.

Nesreća se desila oko 14 sati, kada je policiji u Valjevu prijavljeno da je u blizini ovog vodopada, nedaleko od turističkog mjesta Divčibare, sa litice palo maloljetno dijete.

Dječak je tu bio s ocem, okliznuo se i slučajno otisnuo niz liticu. Stepen povreda dječaka za sada nije poznat, kao i sa koje je visine pao.

Vodopad Skakalo, na rijeci Manastirici, visok je 30 metara i predstavlja jednu od prirodnih atrakcija ovog kraja. Međutim, nalazi se na vrlo nepristupačnom terenu, tako da predstavlja izazov za ljubitelje prirode koji se snalaze po teškim terenima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.