GRANDIOZNI PROJEKAT

Spektakularni prizori Pelješkog mosta: Prvi put upaljena rasvjeta, dovezena i Nevera Mate Rimca

Podupiran s dvanaest stupova te dva upornjaka, kako se nazivaju početni i završni oslonac na kopnu, Pelješki most ukupne dužine 2,4 kilometara spojit će hrvatski sjever i jug

E. T. / Jutarnji list

26.7.2022

Pelješki most spreman za otvaranje - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Ako ste pomislili da je otvoren Pelješki most, prevarili ste se. Ne, nije još otvoren, nazočili smo generalnoj probi pod dirigentskom palicom Kreše Dolenčića na kojoj je još jednom potvrđeno da je sve je spremno za spektakularno puštanje u promet Pelješkog mosta planirano za večeras, piše Jutarnji list.

Sati i minute dijele od otvaranja Pelješkog mosta pa da konačno i prometno budu spojeni Komarna i Brijesta i da ono o čemu su generacije sanjale postane stvarnost. To će se zbiti u utorak kasno navečer kada će prvi automobili preko mosta. Pazi se na svaki detalj. Sve mora biti tip-top na sutrašnjoj svečanosti, jer ne otvara se Pelješki most svaki dan...

Podupiran s dvanaest stupova te dva upornjaka, kako se nazivaju početni i završni oslonac na kopnu, Pelješki most ukupne dužine 2,4 kilometara spojit će hrvatski sjever i jug.

Trebale su tisuće radnih sati kineskih i hrvatskih inženjera pa da se iznad neretvanskog kanala "vine" impozantna ovješena konstrukcija mosta, učvršćena s kosim zategama koje joj daju dodatnu vizualnu ljepotu, ali i prijeko potrebnu stabilnost.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.