BIVŠI IZASLANIK

Grenel: Kurti odbacio svaku ideju koju su do sada predložile Evropska unija i SAD

Predstavnici EU zatražili su od Kurtija i Vučića da ostanu duže kako bi nastavili da pokušavaju, poručio je Grenel

Ričard Grenel. AGENCIJE

A. O.

19.8.2022

Bivši specijalni izaslanik predsjednika SAD za pregovore Prištine i Beograda Ričard Grenel (Richard Grenell) oglasio se na Twitteru povodom jučerašnjeg sastanka između kosovskog premijera Albina Kurtija i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. 

- Da budemo jasni… Kurti je odbacio svaku ideju koju su do sada iznijele EU i SAD. EU je zaista frustrirana. Predstavnici EU zatražili su od Kurtija i Vučića da ostanu duže kako bi nastavili da pokušavaju - poručio je Grenel na Twitteru. 


Predsjednik Vučić, koji je jučer učestvovao u dijalogu sa kosovskim premijerom Kurtijem i predstavnicima EU u Briselu, kazao je da je dan bio težak i da ne može da kaže da je uspješno završen.

I visoki predstavnik EU za vanjsku politiku i bezbjednost Žozep Borelj (Josep Borrell) nakon sastanka izjavio je da nažalost, nije postignut dogovor, ali to nije kraj priče.


- Dvije strane su se dogovorile da proces mora da se nastavi i razgovor će se nastaviti narednih dana, jer još ima vremena do 1. septembra, ja ne odustajem - kazao je Borelj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.