ZGROZIO JAVNOST

Vozač koji je prije tri godine usmrtio dijete u Orebiću sada divlja BMW-om na Pelješkom mostu

Vozač s Pelješkog mosta je 17. jula 2019. godine u Orebiću, vozeći gotovo novi motocikl Ktm Duke 390, usmrtio 15-godišnju Magdalenu

Na Pelješkom mostu vozio zaustavnim trakom. Igor Kralj / Pixsell

Z. K. / Dubrovački vijesnik

10.9.2022

Nakon što je na Facebook stranici "Promente zgode i nezgode" objavljeno da je vozač BMW-a na Pelješkom mostu vozio zaustavnim trakom izazvalo je to zgražanje ljudi.



Policija ga je pronašla i kaznila

Nije to bilo sve jer je taj isti vozač samo dvije sedmice prije pretjecao na Pelješkom mostu vozeći istim tim zaustavnim trakama. Kako su objavili iz Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske policija ga je pronašla i kaznila. Doznalo se i da je isti taj vozač prije tri godine izazavao saobraćajnu nesreću u središtu Orebića u kojoj je smrtno stradala petnaestogodišnja Magdalena Šimić.

Vozač s Pelješkog mosta je 17. jula 2019. godine u Orebiću, vozeći gotovo novi motocikl Ktm Duke 390, usmrtio 15-godišnju Magdalenu koja je bila dvije godine mlađa od njega. Vozač je svojom vožnjom skrivio i teško povrijeđivanje 18-godišnje djevojke koja se tada vozila s njim na motociklu, a nakon nesreće je hitno helikopterom prevezena u splitsku bolnicu, piše Dubrovački.


Ubio je na pješačkom prijelazu

Vozač s Pelješkog mosta Magdalenu je ubio na pješačkom prijelazu, a od siline udara njegova motocikla djevojčica je odletjela pedeset metara. Usmrtio ju je dok se vraćala s koncerta. Imala je velike planove. Upisala je srednju školu na Korčuli, u koju, nažalost, nikada nije krenula, tokom prethodnog osmogodišnjeg školovanja Magdalena je dobivala brojne nagrade...

Sandra Šimić, majka preminule Magdalene, u svojoj objavi na Facebooku, i to nakon objave snimke i vijesti o skandaloznoj vožnji na Pelješkom mostu napisala je:

- Moje ime je Sandra Šimić, majka sam djeteta kojeg je dotični mladi vozač usmrtio vozeći motor velikom brzinom kroz naseljeno mjesto. Naletio je na moju curu koja je propisno prelazila pješački prijelaz. Kaznu nije još odslužio. Osuđen je na tri godine i devet mjeseci te mu se kazna i smanjila nakon žalbe, i šta dalje reći?

 Magdalene Šimić više nema, tog dana nije ubio samo Magdalenu, ubio je cijelu jednu porodicu. Dragi moji, svi koji pišete i komentirate ovo trebate znati - upozorila je majka pokojne djevojčice u svojoj objavi.


Bahato ponašanje

Mladić koji je 2019., u trenutku nesreće, imao 17 godina u međuvremenu je došao do toga da umjesto motocikla sada vozi BMW i ponovno izaziva zgražanje. Očito smrt koju je izazvao i život koji je oduzeo na njega nije niti malo utjecao, ostalo je i dalje njegovo bahato ponašanje u saobraćaju.

A ni država se nije pretrgnula na to da utječe na njegovo ponašanje.

- Ni objave sa suđenja za smrt Magdalene nema po novinama i portalima. Sve prolazi u tišini i zavjetrini i onda računa mladić: "A zašto ne bih to radio kad mogu"... - piše Magdalenina majka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.