POLICIJA IZDALA SAOPĆENJE

Kosovska policija pojačava prisustvo na sjeveru, srbijanski mediji panično pišu o okupaciji

Tanjug javlja da je između 200 i 300 kosovskih specijalaca ušlo, u pratnji brojnih oklopnih vozila, iz pravca južne u sjeverni dio Kosovske Mitrovice

Specijalci se uputili prema Bošnjačkoj mahali. Ilustracija

E. Ć.

8.12.2022

Kosovska policija najavila je da će u narednim danima pojačati svoje prisustvo na sjeveru. Kosovska policija navodi da je održavanje javnog reda, garantovanje sigurnosti, zaštita života i imovine svih građana bez razlike među njihovim glavnim ciljevima.

- Prioritet kosovske policije je osiguranje bezbiednosti za sve građane, stoga, ocjenjujući trenutno stanje i trendove u sjevernim općinama, policija će narednih dana pojačati prisustvo policije na sjeveru kako bi ostvarila ciljeve. 

Kosovska policija kontinuirano prati i analizira dešavanja u zemlji, praveći stručne procjene na osnovu kojih preduzima neophodne, razumne i zakonite mjere za sprovođenje zakona i odluka državnih organa Kosova - navodi se u saopćenju koje prenosi Kossev.

Tanjug javlja da je između 200 i 300 kosovskih specijalaca ušlo, u pratnji brojnih oklopnih vozila, iz pravca južne u sjeverni dio Kosovske Mitrovice.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.