INCIDENTI NA SJEVERU

Kosovski ministar potvrdio: Uhapšena dva Srbina zbog napada na policajce

On je rekao da su neprihvatljivi napadi na građane i policijske službenike i da je potrebna posvećenost svih kako bi počinioci ovih djela, bez obzira na etničku pripadnost, bili što prije privedeni pravdi

Svečlja: Borba protiv kriminala i povećanje sigurnosti građana nemaju alternativu. ANADOLIJA

S. S.

10.12.2022

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželal Svečlja saopćio je večeras da je Kosovska policija uhapsila tokom jučerašnjeg i današnjeg dana dvoje građana srpske nacionalnosti zbog napada na policijske službenike.

- Kosovska policija uhapsila je jučer građanina srpske nacionalnosti zbog napada na policajce, a danas je uhapšen još jedan Srbin za kojim se također tragalo zbog napada na policijske službenike. Kao što smo obećavali naša borba protiv kriminala i povećanje sigurnosti građana bez razlike nemaju alternativu. Nastavit ćemo sa maksimalnom posvećenošću da sve počinioce krivičnih i terorističkih akata privedemo pravdi - naveo je Svečlja na Facebooku.

On je rekao da su neprihvatljivi napadi na građane i policijske službenike i da je potrebna posvećenost svih kako bi počinioci ovih djela, bez obzira na etničku pripadnost, bili što prije privedeni pravdi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.