GLOBUS

Pogledajte šokantan snimak maltretiranja djece u vrtiću!

Nadzorne kamere otkrile istinu

(J. Be.)

29.7.2014

 


Roditelje u Rumuniji šokirala je snimka s nadzornih kamera koja prikazuje iživljavanje odgajateljica u vrtiću nad djecom. Snimka je nastala u vrtiću "Malo kraljevstvo" u Constanti, gradu uz Crno more.

Kamere u vrtiću su obično bile uključene od 9 sati ujutro do podneva kako bi roditelji mogli gledati svoju djecu dok se igraju. No, neko od roditelja jednog se dana ulogirao u sistem nakon podneva i primjetio da su kamere i dalje uključene. Prizor je bio šokantan.

Djeci su odgajateljice u voćne sokove miješale crveno vino kako bi ih uspavale, a potom su ih kafom razbuđivale prije nego što su roditelji trebali doći po njih u vrtić.

Djecu koja nisu htjela zaspati ili se razbuditi, odgajateljice su udarale, gurale, vukle po podu... Djeci su i prijetile pa se jednu od odgajateljica moglo čuti kako urla: "Ako ne napraviš što sam ti naredila, dobit ćeš udarac u glavu, idi spavati ili ću te premlatiti i onda izbaciti van na hladnoću".

Roditelji su i ranije primjećivali da djeca iz vrtića dolaze s modricama, ali su ih odgajateljice uvjeravale kako je to posljedica međusobnih tučnjava i naguravanja djece.

- Možete samo zamisliti kakav je to šok bio roditeljima. Oko 60 djece pohađa vrtić. Imamo snimke od samo dva dana, ali je prema povredama djece jasno da su kroz to prolazila sve vrijeme - naveo je advokat Stefan Roman koji zastupa roditelje.

Detaljna istraga je u toku.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.