GLOBUS

Putin: Moramo da sjednemo za pregovarački sto

Ruski predsjednik razumije ukrajinske pobunjenike

Fena

29.8.2014

Ruski predsjednik Vladimir Putin uporedio je napade ukrajinske vojske na gradove na jugoistoku te zemlje s udarima fašista na Lenjingrad tokom Drugog svjetskog rata i pozvao na hitne mirovne pregovore.

- Nažalost, to me podsjeća na događaje iz Drugog svjetskog rata, kada su nacistički vojnici opkoljavali naše gradove, kao Lenjingrad, i ubijali ih direktnom vatrom, rekao je Putin učesnicima omladinskog foruma "Seliger".

On je istakao da veoma dobro razumije miliciju u jugoistočnoj Ukrajini, koja pokušava da istisne daleko od gradova ukrajinsku artiljeriju, zbog čega milicija vodi vojne operacije.

Putin je naveo da predstavnici zapadnih država pozivaju pripadnike milicije "da dozvole da budu ubijeni da bi bili dobri".

"Moramo da sjednemo za pregovarački sto", kazao je ruski predsjednik i pozvao Zapad da privoli vlasti u Kijevu na pregovore, jer one ništa ne čine da bi uspostavile red u zemlji, prenosi Tanjug.

Putin je dodao da je miliciji na jugoistoku Ukrajine savjetovao da otvore humanitarne koridore za povlačenje ukrajinskih vojnika kako bi se izbegle nepotrebne žrtve.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.