GLOBUS

Putin poručio Berlusconiju da ga NATO ne može zaustaviti

Razgovor dva prijatelja

Fena

5.9.2014

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u razgovoru sa svojim prijateljem, bivšim italijanskim premijerom Silviom Berlusconijem, kako NATO savez ne može da ga zaustavi u njegovim carskim ambicijama.

Ova vijest pojavila se neposredno poslije izjave predstavnika NATO alijanse da se preko 3.000 ruskih vojnika nalazi u Ukrajini, kao i nekoliko stotina tenkova sa zastavom Ruske Federacije.

Italijanski mediji su prenijeli da je Silvio Berlusconi preuzeo ulogu posrednika između Putina i zapadnih sila, a prvi utisci nekadašnjeg italijanskog premijera su da Putin nema namjeru da odustane od svojih planova.

Čak je i citirao ruskog predsjednika, koji mu je jasno rekao: "Ja ne mogu biti zaustavljen".

- Naši partneri bi trebalo da shvate da je najbolje ne kačiti se s nama. Hvala Bogu, mislim da niko i ne pomišlja da uđe u sukob velikih razmjera s Rusijom. Želim da vas podsjetim da je Rusija jedna od vodećih nuklearnih sila - naglasio je nedavno ruski predsjednik.

Berlusconijevoj izjavi prethodila je ona generalnog sekretara NATO pakta, Andersa Fogh Rasmussena, koji je poručio Rusiji da povuče svoje trupe iz Ukrajine i konačno završi "ilegalnu aneksiju poluostrva Krim", prenosi Blic.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.