GLOBUS

HOROR: Vlasnik hostela drogirao turiste, seksualno ih zlostavljao i to još snimao

Priča kao iz najstrašnijih horora

(A. Vr.)

12.9.2014

Vlasnik hostela u Novom Zelandu optužen je za drogiranje najmanje 16 muških backpackera (turisti skloni niskobudžetnom samostalnom putovanju u kojem se većina prtljage nosi u velikom ruksaku koji se nosi na leđima), koje je potom snimao dok ih je seksualno iskorištavao.

Vlasti tvrde kako se Michael Harris (56) odvratno iživljavao nad svojim gostima u periodu od 30 mjeseci u hostelu u Kaitaiau. Žrtve su imale od 18 do 25 godina, i riječ je o većinom stranim turistima, javlja Huffington Post.
 
Policija tvrdi kako materijali koje su pronašli otkrivaju Harrisa dok seksualno iskorištava mladiće. Policija u potrazi za više informacija želi pričati sa svima koji su odsjeli u hostelu u proteklih nekoliko godina.
 
- Ove žrtve vjerovatno niti ne znaju šta im se dogodilo, iako su možda i imali neke sumnje, rekao je policijski detektiv Rhys Johnson.

Naveo je da će žrtvama saznanja da su zlostavljani reći oprezno i ponuditi im psihološku pomoć.Također, potvrdio je kako je protiv Harrisa podignuto 39 tačaka optužnice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.