GLOBUS

Bosanac Dževad Avdić učestvovao u ubistvu

Grupa optužena za zločin u Americi

Redakcija

6.10.2014

Dževad Avdić iz BiH, koji živi u Skokieu u Americi, optužen je za učestvovanje u ubistvu mladića te ranjavanje 17-godišnje djevojke. Za zločin koji se dogodio prošlog mjeseca optuženi su i Jeremy Ly, Myles Hughes i Nicholas Smith, dok se za petom osobom, koja je, najvjerovatnije, i usmrtila mladića i dalje traga.

Ranjena djevojka je i dalje u bolnici i priključena je na respirator.

Avdić je, navodno, želio nekoga opljačkati, a Jeremy Ly mu je preporučio 17-godišnju djevojku. Otkrio mu je njeno ime i broj telefona te obećao da će pljačka biti lagana ukoliko Avdić bude imao pištolj.

Međutim, kada je Avdić s trojicom mladića namamio djevojku u vozilo u naselju Cendvale u Skokieu s izgovorom da žele kupiti drogu, ona nije željela predati ono što je imala kod sebe, čak ni kad joj je prijećeno smrću. Nakon toga je peta osoba, koja još nije optužena i uhapšena, ustrijelila djevojku i mladića koji je bio s njom.

Nakon pucnjave, četvorica 19-godišnjih mladića optužena su za ubistvo, kao i za pokušaj ubistva i oružanu pljačku. Sutkinja okruga Cok Peggy Chiampas je naredila pritvor za mladiće bez mogućnosti jamčevine.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.