GLOBUS

I Putin dio plana IS-a za širenje Kalifata!

Prema pisanju Russia Today

(E. Al.)

6.10.2014

Otkriven je plan Islamske države prema kojem bi preko Rusije došli do iranske nuklearne tehnologije, a u zamjenu bi joj dali pristup naftnim poljima u iračkoj pokrajini Anbar. Osim nuklearne tehnologije, od Moskve bi islamisti tražili i da prekine veze sa sirijskim predsjednikom Basharom al Assadom kao i da stvore savez sa sunitskim državama arapskog poluotoka koje bi pomogle IS-u u sukobima sa Sirijom i Iranom, piše Russia Today.

Dokument u 70 tačaka objavio je Sundey Times, a vjeruje se da ga je napisao Abdullah Ahmed Meshedani, jedan od šest članova tajnog ratnog kabineta Islamske države.

Plan Islamske države za stvaranjem Kalifata zarobile su iračke specijalne snage tokom racije u kući starijeg člana IS-a u martu ove godine. Zapadne obaviještajne službe potvrdile su njegovu autentičnost.

Zanimljiva je još jedna tačka u planu a to je izgradnja kanala preko Ujedinjenih Arapskih Emirata 'kao što je Panamski kanal u američkim rukama' što bi omogućilo tankerima da putuju i do Perzijskog zaljeva zaobilazeći Hormuški tjesnac koji kontrolira Iran.

U dokumentu se predlaže i udar na iransku industriju kavijara, a predlaže se i da se na tržište tepiha ubace afganistanski proizvodi kako bi uništili iranske konkurente. Spominje se i plan izgradnje pomorskih baza na otocima od Jemena do Komorija.

Na domaćem terenu, Islamska država isplanirala je svojevrstan program etničkog čišćenja, odnosno eugenske programe za poboljšanje i kontrolu ljudske vrste i to tako bi se trebalo spriječiti inferiorne ljude da imaju djecu i poticati superiorne da se što više razmnožavaju.

Dugoročno, IS želi da suniti iz Pakistana i Sirije migriraju u zemlje s mješovitom sunitsko-šiitskom populacijom i da se ožene rano i imaju puno djece kako bi postali jezgra kada dođe vrijeme za kampanju istrebljenja svih šiita.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.