GLOBUS

DOMIŠLJATO Radnici javnog prevoza uzeli za taoca svoj autobus

Mjesecima nisu dobili plate

Redakcija

16.10.2014

Radnici javnog saobraćajnog preduzeća PKS iz Krakova, očajni što već mjesecima ne dobijaju plate, oteli su kao taoca i sakrili najbolji autobus u preduzeću, što se pokazalo efikasnim jer je odmah naprasno nađen novac za njihove plate.

Zaposleni u tom lokalnom autoprevozniku na jugu Poljske mjesecima, neki od decembra prošle godine, nisu dobili plate, a stanje u preduzeću iskomplikovala je i promjena vlasnika, koji je kupio licencu a ne i autobuse i počeo je da ih rasprodaje.

Kada su prodali 12 autobusa a od novca za njih opet nije bilo za plate za radnike, dogovorili su se da otmu najbolje vozilo u preduzeću i obznanili su upravi da ga drže kao taoca i ne daju, dok im ne isplate zaostale zarade.

"Pokušali smo sve. Predali smo stvar i sudu. Imamo i naređenja suda da moraju da nam isplate plate, ali ništa nije pomoglo", kazao je jedan od "otmičara" poljskoj televiziji TVN24.

"Nije bilo drugog izlaza. Bez para ne može da se živi. Na početku još i možete da pozajmljujete ali kasnije ne ide", dodala je njegova koleginica.

Kada su o neuobičajenom taocu izvijestili poljski mediji, novac se, makar dio, po 375 eura za radnika, naprasno i magično našao.

"Dali su nam dio novca i mi smo vratili autobus", kazala je jedna zaposlena u PKS Krakov a ni ona ni drugi zaposleni ne žele da odaju gdje je autobus bio sakriven, pošto može da se desi da im to skrovište zatreba ponovo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.