GLOBUS

Reeva s Oscarom nikada nije spavala, a u noći ubistva htjela ga je ostaviti

Majka ubijene manekenke

(M.C.)

26.10.2014

Majka Reeve Steenkamp, koju je 2013. hicima iz vatrenog oružja ubio paraolimpijski prvak Oscar Pistorius, uvjerena je da je u noći ubistva njezina kći "odlučila napustiti Oscara", rekla je u ekskluzivnom intervjuu za časopis Time.

"Njezina je odjeća bila spakovana. Nimalo ne sumnjamo: te noći odlučila je ostaviti Oscara", rekla je June Steenkamp i dodala da veza dvoje mladih ljudi nije bila konzumirana.

"Nemamo dilemu u to da je nešto gadno pošlo po zlu, nešto što je (Reevu) toliko uznemirilo da je odlučila skriti se iza zatvorenih vrata s dva mobitela", napisala je majka ubijene u knjizi "Reeva, majčina priča" koja će se od 6. novembra prodavati u Britaniji, prenosi jutarnji.hr..

June Steenkamp opisuje Oscara Pistoriusa kao "arogantnu", "ćudljivu", "prevrtljivu", "eksplozivnu", "posesivnu", "rastresenu" i "prijetvornu" osobu. Predstavlja ga kao osobu "naoružanu do zuba" i "laku na okidaču".

"Reevina je nesreća bila što ga je srela upravo ona jer bi taj, prije ili kasnije, nekoga ubio. U to sam duboko uvjerena", napisala je. Dodaje i da je njezina kći "neprestano sumnjala u njihovu kompatibilnost".

"Povjerila mi je da nije spavala s njim. Dijelili su krevet no strahovala je od toga da njihovu vezu dovede do te razine... Nije željela spavati s Oscarom sve dok ne bude sigurna. Mislim da je njihova veza bila na kraju. Duboko u srcu mislila je da ih ta veza neće usrećiti", piše June Steenkamp.

Dodaje da nije uopšte zadovoljna time što je Oscar Pistorius oslobođen optužbe za ubistvo s predumišljajem, za koje bi mu prijetila kazna doživotnog zatvora. "Ne mislim uopšte da je Reevi ispunjena pravda", napisala je June Steenkamp.

June Steenkamp i njen suprug Barry povjerili su u intervjuu da bi željeli sresti Oscara Pistoriusa, iako June ne zna što bi mu u tom trenutku rekla.

Paraolimpijski prvak Pistorius (27), osuđen je u utorak na pet godina zatvora za ubistvo iz nehata svoje djevojke ubijene na Valentinovo 2013.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.