GLOBUS

Masovni ubica Manson dobio dozvolu da se vjenča sa 26-godišnjakinjom koja ga posjećuje u zatvoru

Osuđen na doživotni zatvor

(Mi.K.)

18.11.2014

Osamdesetogodišnji masovni ubica Charles Manson dobio je dozvolu da se oženi 26-godišnjom djevojkom koja ga posjećuje u zatvoru.

Manson i njegova izabranica Afton Ilejn Barton dobili su dozvolu za vjenčanje 7. novembra. Barton je napustila svoj dom na srednjem američkom zapadu i preselila se u Korkoran u Kaliforniji u kojem se nalazi zatvor, kako bi bila bliža Mansonu.

U dozvoli se ne navodi tačan datum vjenčanja i naznačuje da par ima 90 dana da se vjenča ili da ponovo podnese zahtjev za dozvolu.

Barton je prije godinu dana dala intervju za magazin "Rolingstoun" u kojem je najavila da Manson i ona namjeravaju da se vjenčaju. Manson je tada, međutim, rekao da to nije istina.

Barton, poznata po nadimku "Zvezda", rekla je da voli Mansona i da će se njih dvoje vjenčati narednog mjeseca. Ona je opovrgla glasine da on nije zainteresovan za brak.

Manson je 1972, zajedno sa još četiri člana svoje "duhovne porodice", osuđen na doživotni zatvor posle jednog od najgnusnijih masovnih ubistva u američkoj istoriji, kada su 1969. ubijeni glumica Sharon Tate supruga reditelja Romana Polanskog, i još šest osoba.

Sharon Tate (26) je u trenutku ubistva bila u osmom mjesecu trudnoće, i izbodena je nožem dok je molila napadača, i to ženu iz Mansonove bande, da joj ne ubije bebu.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.