GLOBUS

ŠOKANTNO U pet paketa skrivali dijelove tijela djece i odraslih

Sud naredio hapšenje: Pobjegli u Kambodžu

(Mi.K.)

18.11.2014

Izdate su potjernice za dvojicom Amerikanaca koji su optuženi za krađu dijelova tijela djece i odraslih iz muzeja najveće tajlandske bolnice, koji su trebali su završiti u Las Vegasu.

Ryan Edward McPherson i Daniel Jamon Tanner ispitani su od strane tajlandske policije, no svejedno su već uspjeli napustiti tu zemlju. Policiji su rekli da su "pošiljkama s ljudskim dijelovima tijela samo htjeli šokirati prijatelje".

A kako je sve otkriveno? Radnici DHL-a, prilikom skeniranja paketa, primjetili su nešto čudno za što se ispostavilo da su dijelovi ljudskih tijela. Radilo se o pet kutija: u jednoj je bila glava od bebe, u drugoj bebina lijeva noga koja razrezana na tri dijela. Ostale tri su imale srce odrasle osobe i dijelove kože, javlja CNN, a prenosi Dnevnik hr.

Dijelovi tijela nalazila su se u muzejskom dijelu (forenzike i anatomije) najveće tajlandske bolnice Siriraj. Video snimke nadzornih kamera pokazale su da su upravo Amerikanci bili u Muzeju bolnice. No ne vidi se trenutak krađe.

Sud je naredio hapšenje obojice Amerikanaca, kojima prijeti do 7 godina zatvora ili kazna od 15.000 američkih dolara. S obzirom na to da su uspjeli napustiti zemlju i otići u Kambodžu, u slučaj se uključio i Interpol.

Bizarno otkriće nije jedino u Tajlandu. Naime, još 2010. u jednom budističkom hramu u Bangkoku pronađeno je 2.000 ilegalno abortiranih fetusa. A dijelovi dječjih tijela mogu se kupiti na crnom tržištu. Naime, neki Tajlanđani praktikuju crnu magiju i vjeruju u supermoći dijelova dječjih tijela ako ih prilikom svojih obreda koriste redovnici ili oni koji se bave crnom magijom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.