GLOBUS

HOROR Trudna majka udavila troje djece, poljubila ih i skočila u smrt

“Majka nikada ne napušta svoju djecu”

(A. Vr.)

22.11.2014

 

Fiona Anderson (23), koja je bila u poodmakloj trudnoći, udavila je u kadi svoje troje male djece, poljubila ih u čelo i skočila u smrt.

Pošto je njeno beživotno tijelo nađeno na parkingu, policija je ušla u stan i zatekla djecu ušuškanu u krevetu zajedno s njihovim plišanim medama. Sve troje djece imalo je tragove karmina od poljubaca na čelu, a na zidu je bila ispisana poruka: “Volim ih i pobrinuću se da budu sigurni”, piše britanski dailymail.

Andersonova je ubila dva dječaka i djevojčicu stare od 11 mjeseci do tri godine pošto joj je njihov otac i njen bivši partner rekao da ima novu djevojku.

Predstavnici socijalnih službi saslušani su jučer nakon što je istraga pokazala da je porodica bila poznata nadležnima za brigu o djeci.

Pokazalo se da su socijalni radnici između 2009. i 2013. godine posjetili porodicu više od 50 puta i da su znali su da je dvoje starije djece spavalo u kolicima za dvije bebe i da su ih hranili keksom. Majka nije bila spremna da sarađuje, pa samim tim, njeno psihičko zdravlje nije podvrgnuto procjeni.

Nezavisni stručnjak Ron Lok iz Lokalne uprave za zaštitu djece u Safolku kaže da njihova smrt nije mogla da se predvidi, ali je istakao da je “tragičan ishod mogao da bude izbegnut da su djeci određeni staratelji”.

540057-fiona3-foto-foto-privatni-album-f

Andersonova je primjećena kako luta po Lousoftu (Safolk) sa plišanim medom u rukama oko 90 minuta pre nego što se ubila i u smrt odnijela i svoje nerođeno dijete koje je trebalo da se rodi dva mjeseca kasnije.
 

Pored tragova karmina na čelu, na stomaku dece Livajne (3), Adija (2) i 11-mjesečnog Kajdena bila je ispisana poruka “Volim te x” i nacrtano malo srce. Majka je na zidu napisala: “Smjestila sam ih u krevet s njihovim medama - voljeli su svoje mede” i “Zajedno se ušuškani. Izgledaju tako smireno.”

Na svom tijelu je ispisala imena djece, kao i ime nerođene bebe Iv.

Glavni inspektor Andi Smit izjavio je na sudu da se majka prethodne noći posvađala sa ocem mališana Krejgom Mekklelanom, pošto joj je rekao da ima novu djevojku.
Nije mogla da podnese da ju je partner napustio

“Oprosti se sa svojom djecom, jer je ovo posljednji put da ih vidiš”, rekla mu je, a zatim ga ubola nožem. Ispostavilo se da je Mekklelan bio u bolnici zbog povrede, ali da je rekao da ga je napala nepoznata osoba na ulici.

540058-fiona4-foto-foto-privatni-album-ff

Fiona Anderson

Prema riječima inspektora Smita, pocijepano pismo, nađeno u kanti za smeće, pruža uvid u zastrašujuće mentalno stanje majke. “Nije bila u stanju da se izbori sa situacijom i pokušala je da se opravda zbog namere da povede djecu sa sobom u smrt”, rekao je on.

“Majka nikada ne napušta svoju djecu”, napisala je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.