GLOBUS

Napustio redove Islamske države zbog ovisnosti o cigaretama

Spustio oružje i otišao

(A. Vr.)

22.11.2014

 

Francuski državljanin i nekadašnji član najbrutalnije terorističke organizacije IS, Flavien Moreau (27), napustio je džihad jer se nije mogao odreći svoje strasti prema cigaretama!

Naime, Moreau je prvi Francuz kojem se sudi jer je bio član Islamske države. Iako je uhapše u januaru prošle godine do sada se nije znalo kako ga je policija došla do njega. Prema njegovim riječima vratio se dobrovoljno u Francusku jer nije mogao prestati pušiti, prenosi jutarnji.hr.

- Stvarno sam se mučio s tim. Nisam smio pušiti jer mi je bilo zabranjeno. Sa sobom sam čak ponio nikotinske žvakače gume, ali mi one nisu pomogle. Tako sam jednog dana spustio oružje i otišao - priznao je Moreau.

Nakon toga se vratio u Francusku, ali još uvijek je odustao od svog sna o povratku u Siriju. Nekoliko puta je to i pokušao, ali s obzirom da je njegovo ime poznato obavještajnim službama diljem Evrope i Sjeverne Afrike, nije mogao nogom kročiti niti u jednu zemlju.

Moreau je inače porijeklom iz Južne Koreje, ali je usvojen kada je imao dvije godine. Već je otprije poznat policiji zbog svojih kriminalnih aktivnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.