GLOBUS

Kako izgleda život kćeri jednog od džihadista: Voli roze boju, porodicu i slike pokolja

Najstarija kćerka australskog teroriste Khaleda Sharroufa

(Mi.K.)

25.11.2014

Stranica tinejdžerice, Ask.fm kćeri zloglasnog australskog teroriste Khaleda Sharroufa, daje rijedak uvid u njihov život u Siriji.

Trinaestogodišnja djevojčica obožavateljica je glumice Sandre Bullock i voli rozu boju. Ali i Islamsku državu.

Njen otac poznati je član teorističke grupe koji je široj javnosti postao poznat kada je objavio fotografiju svog sina koji u u ruci drži odrubljenu glavu. U Siriju je otišao u decembru koristeći bratov pasoš.

Početkom godine za njim su otišli na islam preobraćena supruga Tara Nettleton i njihovo petero djece - tri dječaka i dvije djevojčice. Putovali su preko Malezije, piše Daily Mail, a prenosi Dnevnik hr.

"Najbolji odmor ikada bio je kada sam otputovala u Maleziju na tri sedmice", napisala je prije 10 mjeseci 13-godišnjakinja za koju su vjeruje da je Sharroufova najstarija kći.

Na Twitter profilu povezanom s ask.fm računom 3. maja objavljena je fotografija petorice muškaraca s oružjem i zastavom Islamske države u rukama.

Prema pisanju australskih medija, nekoliko mjeseci nakon dolaska Sharroufove porodice u Siriju, njegove kćeri provodile su dosta vremena na društvenim mrežama gdje su objavljivale poruke i fotografije.

Najstarija djevojčica je na svom profilu navodno, među ostalim, podijelila fotografiju mrtvog borca koju je objavio njezin otac, kao i fotografiju Svjetskog trgovačkog centra u plamenu uz koju je on napisao "11. septembar je najbolji dan u mom životu".

U drugim objavama na aks.fm-u 13-godišnjakinja je potvrđivala ljubav prema svojoj porodici.

"Moja porodica čini me sretnom i druženje s prijateljima čini me sretnom", napisala je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.