GLOBUS

Otac mu pjevao na samrti: Preminuo nakon nekoliko mjeseci borbe

Najtužniji video na Youtubu

(Mi.K.)

25.11.2014

Čovjek kojem je žena umrla posle porođaja, odlučio je da sinu koji je na samrti bar otpjeva pjesmicu, kad ne može drugačije da mu pomogne. Video u kome muzičar Chris Picco pjeva svom sinu Lennonu Jamesu pjesmu "Blackbird" od Bitlsa na intenzivnoj njezi pogodio je mnoge kada su ga pogledali na Youtubu.

Beba je rođena u februaru ove godine, a Chrisova žena Ashley umrla je nekoliko dana posle porođaja. Preminula je mirno, u snu, a uzrok smrti ni danas nije poznat, piše CNN.

Lennon je rođen carskim rezom u 24. sedmici trudnoće, težak samo 910 grama.

"Od tada se borio za svoj život", napisao je Kris na internet stranici posvećenoj sakupljanju sredstava za medicinkse troškove za njegu bebe.

ashley-picco-memorial-fund

Tokom trudnoće Ashley je osjećala da se Lennon najčešće pomjera slušajući muziku, pa je Chris ove sedmice donio gitaru u bolnicu i napravio mali koncert za sina.

Postojala je samo minimalna nada da će Lenon preživjeti, a doktori su bili zabrinuti zbog toga što se malo kreće i što nema izraženu moždanu aktivnost.

Beba je umrla u Chrisovim rukama u utorak, a on je na Facebooku objavio post u kojem Lenona naziva "svojim malim borcem".

- Dragi prijatelji, porodico i svi vi koji ste mi pomogli, teška srca moram da napišem ovo. Moj mali borac, Lennon James Picco zaspao je jučer u rukama svog tate. Bio je okružen porodicom, prijateljima i najboljim doktorima, sestrama i medicinskim osoblejm. Bio je obučen u odjeću koju je Ashley kupila za njega, sa malim gitarama na sebi i uvijen u ćebe koje je napravio naš dragi prijatelj. Zahvalan sam za sve nezaboravne dane koje sam proveo sa njim. Njegova majka bi bila presrećna da može da ga vidi i da može da ga drži, kupa, da mu pjeva – pošto sam ja to mogao – napisao je Chris.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.